Търсене в блога:

четвъртък, 30 декември 2021 г.

БЛАГОДАРЯ!

 


Днес каня всеки, който чете,


Да си направи устно или писмено равносметка за онова, което е научил, осъзнал, отработил, забелязал във вътрешния си свят през тази изминала почти вече година.

Наш е изборът дали ще видим трудностите си като просто някакви гадости, които ни се случват или като носещи смисъл и посока събития, които са неслучайни.

Няма правилно и грешно - има такова, което можем да видим и такова, което не можем - и двете винаги присъстват в живота ни, съвсем нормално е. Затова и всеки от нас ще види в собствените си ситуации онези посоки, от които има нужда.

Вярвам, че 2022 ще бъде година
на осъзнавания.

Все повече свързана със себерефлексия и осъзнат поглед навътре. Това е начин да променим цялото, голямото - като започнем от частното, от детайла, от отделния компонент. Това поне е нашата лична отговорност.


____________________________
♥ БЛАГОДАРЯ! ♥



На всеки един, който чете! Всеки, който допринася по своя си начин! Благодаря за заедността и, че животът ни среща! Благодаря на всичките си прекрасни колеги от школата по естествена психотерапия - абсолютно всеки е ценен в нашето голямо семейство. :)
И на самия Живот благодаря днес за всичко, което така изобилно дава, макар и понякога да тръгваме с човешките си съпротиви към него.
____________________________



И ти, който четеш, помни че:

🔥 Можеш да изпитваш благодарност към нещо/някого и все пак да копнееш за промяна. Промяната не е равносилна на неблагодарност!

 Учи се да различаваш мнението на другите за теб от себеоценката ти - това са различни конструкти. Учи се да чуваш вътрешния си компас - емоциите си, чувствата си, които ти дават светлинка за промяна, когато усещаш границите си стъпкани.

🔥 За да бъдат уважени границите ти, е нужно да ги поставиш - ако не го направиш, такива просто няма.

⭐ Не всеки човек ще уважи уязвимостта ти - да, внимавай пред кого я показваш, но и не забравяй да я показваш - имаш право на нея, тя е част от виталността!

🔥 Това, че нещо е силно дискфомфортно не го прави невъзможно - точно тук и сега имаш много повече сили и ресурс, отколкото предполагаш! :)

Понякога е по-добре да се откажеш от нещо, което не е "твоето", което не резонира с теб, отколкото да правиш непосилна жертва да останеш. В същото време, обаче, ако се отказваш от всяко нещо, което е силно предизвикателно, дори болезнено - също не би имал растеж. При растежа има компонент на болка - както при децата, така и при възрастните.





   Повече материали и видеа,
можете да намерите на моя сайт - https://inesraycheva.com/





Няма коментари:

Публикуване на коментар