Търсене в блога:

вторник, 1 януари 2019 г.

Можем ли да живеем без храна? (Филм)

Дмитрий Лапшинов - човек с интересен път, който предизвиква разнопосочни реакции... Споделям с вас две негови интервюта (линковете са най-отдолу).


Снимка на Ines Raycheva.

Разгледах различни негови снимки и клипове. Прави ми впечатление бистротата на ирисите му - това винаги е индикатор за добра/чиста диета (тоест начин на хранене). Цветът при всички ни действително варира много, според начина ни на живот, има и цяла наука, която изучаването това - ирисология.

Ето неговото гостуване в България:



"При моята практика се задейства вътрешното слънце, другото не играе никаква роля – може да е ден или нощ. Правя медитация, която задвижва вътрешните процеси, като се използва точката хара, точката на сингулярността.
Както Никола Тесла е създавал безкраен двигател на същия принцип, така вътре във всеки човек има една такава точка - двигател, която се задейства."



Снимка на Ines Raycheva.




"От малък сериозно се занимавам с бойни изкуства, активно участвах в състезания и мечтаех да стана шампион. В един момент се увлякох по енергийни практики, запознах се с техниката «желязна риза» ци гун и реших, че тя ще допълва бойните изкуства и ще ми помага в състезанията. По това време се хранех с всичко. След това, като започнах да практикувам ци гун, срещнах своя първи учител –даоистът Шен Чжи. В Китай го наричат царят на Тай Чи. Той ме научи на тази техника. После продължих да практикувам ци гун, добавях медитативни практики от Дзадзен за спиране на вътрешния диалог и ускоряване на вътрешната реакция."

____________________
Интервю 1
Интервю 2
А това е филм, който си струва гледането. (има български субтитри)

Документирани са срещи с всякакви хора - учени, доктори, йоги, даоисти. 
Мисли се основно това - възможно ли е да живеем без храна и ако отговорът е "да", до колко променя това съзнанието, динамиката на целия живот и... Научните постулати?
Филмът е богат на факти, предположения, различи гледни точки, както и на медицински изследвания спрямо нехранещи се хора.


Всеки ще направи изводите за себе си. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар