Търсене в блога:

вторник, 1 януари 2019 г.

Проблемите с Щитовидната жлеза - хипо и хиперфункция

Проблеми с ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА 




ФИЗИЧЕСКО БЛОКИРАНЕ

Щитовидната жлеза има формата на щит и е разположена в основата на врата. Хормоните, произвеждани от нея, играят важна роля на различни равнища на тялото. Всички проблеми на тази жлеза имат връзка с нейната хиперфункция или хипофункция.

ЕМОЦИОНАЛНО БЛОКИРАНЕ

Щитовидната жлеза свързва човешкото тяло с чакрата (енергийния център) на гърлото. Тази чакра е свързана с енергията на волята, с нашата способност да вземаме решения, с които да даваме израз на потребностите си, сиреч да творим живота си според истинските си нужди. Така израстваме като индивиди. Тази чакра е пряко свързана с кръстната чакра, разположена на равнището на гениталните органи. Тъй като тези центрове са взаимосвързани, проблем в областта на единия енергиен център води до проблем в другата област.


На човека, страдащ от свръхактивност на щитовидната жлеза (хиперфункция), тялото му му казва, че е прекалено деен - той иска да направи нещата по-умерени и да създава живота си, но не си го позволява, защото се смята задължен да твори живота на всички онези, които обича. Този човек няма време да провери собствените си нужди, преди да пристъпи към действие. Много често човек, който проявява свръхактивност, се мъчи да докаже нещо на някого или се стреми да бъде обичан. Иска твърде много от себе си, иска твърде много и от другите. Често се страхува, че не действа достатъчно бързо, че ръцете му са вързани. Според него, трябва да се действа бързо. Постъпките му не са основани на правилна мотивация, на истинските му нужди. Това също така е човек, който може да каже нещо непремерено, дори да излъже, само и само да накара нещата да се раздвижат.

Що се отнася до човека, страдащ от понижена активност на щитовидната жлеза (хипофункция), неговото тяло му казва, че той иска да премине повече към действие, че не иска достатъчно, за да получи това, което иска в най-съкровените си помисли. Преди всичко се страхува да действа. Сигурен е, че не е достатъчно бърз, за да успее да стигне до това, което иска. Връзката му с неговото АЗ СЪМ не е достатъчно силна. Тези две думи имат голяма творческа мощ. Те ни помагат да приведем в действие необходимото, за да изявим това, което искаме.
Освен това се казва, че тази чакра е отваряне към изобилието. Защо? Защото, като слушаме истинските си нужди, ние почитаме нашето АЗ3 СЪМ, и когато то е наистина в хармония, човек може да живее единствено в изобилие на всички равнища: щастие, здраве, любов, имоти, пари и т. н.


УМСТВЕНО БЛОКИРАНЕ

Ако щитовидната ти жлеза е твърде активна, ти получаваш важното послание да успокоиш нещата, да отделиш време да се увериш какво действително искаш, за да създадеш живота, който ще ти достави удоволствие. Вече не е необходимо да вярваш, че постоянно трябва да си в действие, за да бъдеш важен, признат или обичан. Както и да не вярваш, че всичко е спешно. Сигурна съм, че когато се върнеш към естествения си ритъм, обусловен от истинските ти нужди, това ще е още по-приятно на тези около теб. Тъй като тази жлеза е жлезата на растежа, като използваш своето АЗ СЪМ само според нуждите си, ще израснеш много повече на душевно равнище, разбирайки по този начин какво си дошъл да правиш на Земята.


Ако щитовидната ти жлеза не е достатъчно активна, осъзнай, че само ти единствен можеш да я върнеш към нормалното й състояние. Да смяташ, че ти не можеш да създаваш своя живот и че не бива да изразяваш своите искания, вече не е благотворно за теб. Време е също така да престанеш да смяташ, че нямаш право да правиш това, което искаш. Дори ако като дете си се научил да се страхуваш да изразяваш желанията си, твоето тяло ти казва, че сега можеш да минеш към друго.


Възможно е да трябва да извървиш процеса на прошката към някого или към хората, които са могли да те наранят в проявите и действията ти, или които са те накарали да повярваш, че не можеш да направиш много нещо за себе си. Знай, че тези хора са били в живота ти в този момент, за да ти покажат това, което си дошъл да научиш, сиреч да преодолееш страха си да показваш собствената си воля за съзидание.


ДУХОВНО БЛОКИРАНЕ И ЗАКЛЮЧЕНИЕ

За да разбереш духовното блокиране, което ти пречи да отговориш на важна потребност в своя ЖИВОТ, трябва да използваш препоръчаните в края на тази книга въпроси. Отговорите им ще доизяснят действителната причина за твоя физически проблем.




Въпросите са тук.


Медитация за Свещената Женственост:

Няма коментари:

Публикуване на коментар