Търсене в блога:

неделя, 17 февруари 2019 г.

"Синът ми стана агресивен!" - Въпроси и отговори

Резултат с изображение за teen mad

Въпрос:


Искам да попитам за второ мнение за хомеопатични таблетки, които предписаха на сина ми. Случаят е следният - на 12 години е и от един месец имаме сериозни проблеми с отношението вкъщи и навън, държи се страшно арогантно и проявява агресивно поведение, използва нецензурни думи и обиди, става все по-зле и аз, като родител, започвам да губя контрол. Реших да попитам дали тези таблетки биха поуспокоили напрежението в него...


Отговор:

Хомеопатията вероятно няма да промени коренно тази ситуация (да, чудесна е, но заедно със съзнателната, волева промяна на начина на мислене, начина на живот) - синът Ви е под напрежение и това има своето обяснение - потърсете го, подкрепете го. В момента изглежда сякаш давате послание: "Това е лошо и трябва да се премахне! Не го искам като част от теб!", което вероятно напряга сина Ви допълнително, кара го да се чувства неприет.

Това е своеобразен бунт от негова страна, той влиза в пубертета и много неща се променят за него - вероятно сякаш целия свят и това го кара да се чувства объркан. Поговорете тактично с него, потърсете Вие психотерапевт, с който да поговорите - без сина си.

След това, по преценка на терапевта, и АКО синът Ви се съгласи, можете да отидете заедно, после той сам и т.н.

Детето има нужда от Вас, обичта Ви, Вашите разбиране и подкрепа. Сигурна съм, че и за Вас тази ситуация е трудна, но все пак Вие сте родителя, а той - детето. Всеки поема отговорност спрямо своята ролята - а такава има и от двете страни, разбира се. Нека той знае, че отношението му към другите, поражда и определен резултат, и чепостъпките му, са изцяло негова отговорност.

Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар