Търсене в блога:

вторник, 1 януари 2019 г.

Уточняващи въпроси към книгата на Лиз Бурбо "Твоето тяло казва: "Обичай се!"

За да изясниш още по-добре причината за своя проблем, задай си следните въпроси:

1.ФИЗИЧЕСКО БЛОКИРАНЕ

„Кои определения най-добре могат да опишат това, което изпитвам физически и психически?“
Отговорът представлява това, което преживяваш по отношение на човека или ситуацията, която отприщва болката.

2.ЕМОЦИОНАЛНО БЛОКИРАНЕ

а) „На какво в живота ми пречи това неразположение?“
Отговорите на този въпрос представляват блокираното желание или желания.

б) След това: твоят отговор на предишния въпрос - какво ти пречи да БЪДЕШ в своя живот.

3.УМСТВЕНО БЛОКИРАНЕ

„Ако обикновено в моя живот си позволявах да бъда... (повтаряш отговора на предишния въпрос), какво неприятно или неприемливо би могло да ми се случи И как ще се преценя или как другите ще ме преценят?“ 
Отговорът на последния въпрос съответства на неблаготворната представа, която блокира твоето желание или желания, и пречи твоите нужди да бъдат задоволени, като по този начин създава физическия проблем.

4.ДУХОВНО БЛОКИРАНЕ

Отговорът на въпрос 2б ти показва основателна нужда на твоето СЪЩЕСТВО и тази нужда е блокирана от представата, която току-що откри.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Когато си разбрал неблаготворната представа или начин на мислене, които ти пречат да бъдеш това, което искаш, за да я промениш, първо трябва да си простиш това, че си имал нужда да вярваш в нея, като установиш връзка с детето в теб, което е вярвало в тази представа в резултат на преживяно страдание. След това се запитай дали наистина още се нуждаеш от нея, за да бъдеш щастлив.

Ако отговорът е „да“, това е знак, че тя още е полезна за теб. Тъй като ти си господар на своя живот, можеш да продължиш да вярваш в нея, но знай, че като постъпваш така, ще трябва да очакваш същите резултати в живота си. Не се надявай на никаква промяна.
Ако си убеден, че тази представа все още е вярна, но да вярваш в нея не те прави щастлив, убеди се дали все още си така уверен в нейната истинност, както преди години. Много е вероятно сега да вярваш много по-малко в нея. Следователно си на път да оздравееш.
Когато дълбоко в себе си знаеш, че повече не искаш да вярваш в това нещо, ти остава само да извършиш необходимите действия, за да изразиш желанията си така че да си позволиш да бъдеш ТОВА, КОЕТО ИСКАШ ДА БЪДЕШ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар